A polgármester autóit gyújtották fel Gútoron, könnyen leéghetett volna az egész háza!

Jozef Schnóbl értetlenül áll a történtek előtt, elmondása szerint nincsenek ellenségei.

A polgármester autóit gyújtották fel Gútoron, könnyen leéghetett volna az egész háza!
Fotók: Nový Čas

"Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka fél kettőkor két autó égett egy kocsibeálló alatt az egyik gútori (Szenci járás) családi háznál" - írtuk korábban. A tűzoltók eloltották a tüzet, ami szerencsére nem terjedt át a házra, a kár azonban így is tetemes, eléri a 25 ezer eurót. A helyszínen megállapították, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta.

Nový Čas kiderítette, hogy az eset a gútori polgármester, Jozef Schnóbl otthonánál történt. A 63 éves polgármester 2002 óta vezeti a községet, szavai szerint azonban nincs ellensége.

"Az elmúlt években már csak a hivatalba, templomba és haza jártam. Kocsmába nem, mert ott is csak dolgoztam volna. Hihetetlen számomra és a feleségem számára is, ami történt" - fogalmazott.

Kifejtette, hogy a kérdéses éjszaka fényt látott az ablakon keresztül, majd pillanatok alatt kirajzolódott előtte, hogy tűz van. Felébresztette a feleségét és a lányát, majd biztonságba helyezte őket, ezután pedig az öntözőcsővel próbálta oltani az autókat.

Közben a szomszédok riasztották a tűzoltókat. Nem sokkal később rosszul lett a füsttől, amit belélegzett, a tűzoltók segítettek neki, majd a mentők ellátták.

Nem tud róla, hogy valaki ezzel akarná elriasztani őt az ősszel esedékes helyhatósági választásokon való indulástól, mivel szavai szerint még be sem jelentette, hogy újra indul. Felesége viszont kijelentette, hogy már eszébe se jusson. Azt kéri a 63 éves férjétől, hogy most már inkább töltse idejét a családjával. Lánya 14 éves.

A tűzsorán megégett a polgármester hétéves Opel Insigniája és a felesége Opel Mokkája. Az egyik autó motorháztetőjén megtalálták annak az anyagnak a maradványait, amellyel lelocsolhatták a tűz előtt. Nem sok hiányzott, hogy a fából készült kocsibeállót is megkapják a lángok, akkor viszont a tűz könnyedén átterjedhetett volna az egész házra.

Schnóbl közölte, 16 év alatt semmi ehhez hasonlót nem élt meg, éppen ezért sokkolta az eset.

(Nový Čas)