Pollák feljelentette Mazureket az egyik Facebook-bejegyzése miatt

2020. június 23. - 14:14 | Belföld

Peter Pollák (OĽaNO) parlamenti képviselő kedd délelőtt büntetőfeljelentést tett a főügyészségen Milan Mazurek (ĽSNS) parlamenti képviselő ellen a közösségi hálón közzétett nyilatkozatai miatt.

Pollák feljelentette Mazureket az egyik Facebook-bejegyzése miatt
Milan Mazurek (Fotó: TASR)

Pollák szerint Mazurek magatartása kimeríti az etnikai alapú uszítás bűncselekményének fogalmát. Az OĽaNO képviselője Marian Kotlebát, az ĽSNS elnökét is fel akarja jelenteni.

Mazurek a vrútky-i tragédia után a közösségi hálón közzétett egy bejegyzést, melyben azt állította, hogy az iskolai támadó roma nemzetiségű volt. Később ezt a bejegyzést törölte, és elnézést kért miatta. Az ĽSNS elnöke Mazurek védelmére kelt, azt állítva, hogy a bejegyzés nem a roma etnikum ellen irányult.

Pollák ezt elutasította, és emlékeztetett, hogy Mazurek a posztban felszólította őt, valamint Irena Bihariovát, a parlamenten kívüli Progresívne Slovensko elnökét, hogy „vállalják a felelősséget a közösségük tetteiért”.

Pollák szerint Mazurek csak azért törölte a bejegyzést és kért bocsánatot, mert egyszer már elítélték őt hasonló megnyilvánulások miatt, és a mandátumát is elveszítette.

Kotleba ellen Pollák rémhírkeltés ügyében akar feljelentést tenni az oltásellenes kijelentései miatt. Mazureket a szóban forgó bejegyzés miatt korábban Ján Benčík (Za ľudí) képviselő is feljelentette.


(TASR)