Pont kerülhet a csalással vádolt Szigeti László bírósági perének a végére

A pozsonyi Megyei Bíróság szeptember közepén végleges ítéletet hozhat Szigeti László volt oktatásügyi miniszter ügyében, akit 2006-ban elkövetett szubvenciós csalással vádoltak meg.

Pont kerülhet a csalással vádolt Szigeti László bírósági perének a végére
Fotó: TASR/Štefan Puškáš

A nyilvános tárgyalást szeptember 14-re tűzték ki – olvasható az igazságügyi minisztérium weboldalán.

Szigetit 2016. december 1-jén felmentette a pozsonyi járási bíróság. A bírónő szerint ugyan történt költségvetési csalás, azonban nem sikerült bebizonyítani azt, hogy a bűntényt Szigeti László követte el. Az ügyész akkor fellebbezést nyújtott be a döntés ellen.

Szigeti még miniszterként akkor 116.178 eurós támogatást hagyott jóvá a nemesócsai (Komáromi járás) önkormányzat hatáskörébe tartozó alapiskola tornatermének felújítására, ám azt a pénzt az önkormányzat végül egy magánkézben lévő terem rekonstrukciójára fordította.

Az ügyésznő szerint Szigeti László egyezséget kötött a falu akkori polgármesterével. 2006 márciusában postán kapta meg a dotációs kérvényt, de azt nem vették nyilvántartásba, és jóváhagyta a támogatást a falu számára, még ha tudta is, hogy nem teljesítik a követelményeket. Szigeti tagadta azt, hogy tudott volna arról, mire költik el a pénzt.


A volt oktatásügyi miniszter tagadta bűnösségét.

TASR/para