Pont kerülhetett a szlovákiai községeket félelemben tartó tigris esetére. Valójában sosem járt Szlovákiában?

2022. szeptember 6. - 07:49 | Régió

Az elmúlt napokban egész Szlovákiát lázban tartotta a hír, miszerint a keleti határon lévő községek környékén egy tigris ólálkodik, amely Ukrajnából szökött át. A TV JOJ stábja ellátogatott az állat tulajdonosához, aki meglepő hírrel szolgált.

Pont kerülhetett a szlovákiai községeket félelemben tartó tigris esetére. Valójában sosem járt Szlovákiában?
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A speciális egységek nagy erőkkel kutatták át a keleti határon lévő hegységes, erdős területet – az egyik csapat Nová Sedlica, a másik Brezovec környékét fésülte át. Végül nem sikerült az állat nyomára bukkanniuk.

Az első információk még arról szóltak, hogy a tigris egy ukrajnai állatkertből szökött meg, de aztán kiderült, hogy valójában házi kedvencként tartották a szlovák-ukrán határ közelében. A TV JOJ stábjának sikerült kapcsolatba lépnie a tulajdonossal, és el is látogatott hozzá Ukrajnába.

Bohdan, a tigris tulajdonosa felismerte az interneten keringő képet az állatról. Mondta, hogy az övé, és a Talizman nevet adta neki. A stáb meglepetésére viszont a tigris elősétált a ház mögül. A tulajdonos állítása szerint 200 kilométeres körzetben nincs más tigris, csak az övé. Mint mondja, öt hónapja van nála.

Bohdan értetlenül áll a helyzet előtt, nem tudja, hogyan jutott el Szlovákiába az állítólagos szökésről a hír. A tulaj szerint Talizman sehová sem jár, legfeljebb a patakig megy el fürödni. Emellett a helyszínt is meg tudta mutatni, ahol az állatot ábrázoló fotó készült. Szerinte kíváncsiskodók fotózhatták le néhány hónappal ezelőtt, nem messze a házától. Azt viszont nem tudja, hogyan került a felvétel a rendőrséghez.

Lenka Ivanová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az ukrán hatóságok értesítették őket, miszerint egy állatkertből megszökött tigris a keleti határ közelében mozoghat. Egyelőre senki sem erősítette meg, hogy valóban arról a tigrisről van-e szó, amelyiket a szlovák-ukrán határ közelében keresték.


(noviny.sk)

Címkék: tigris, Ukrajna, Szlovákia