Pontot szerzett Barcelona ellen az idegenben játszó Slavia Praha

2019. november 5. - 22:04 | Sport

A Leipzig Gulácsi Péterrel a soraiban nyert a Zenit vendégeként, míg a Slavia Praha meglepetésre döntetlent játszott Barcelonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Pontot szerzett Barcelona ellen az idegenben játszó Slavia Praha
Facebook (SK Slavia Praha)

Szentpéterváron a házigazda Zenit próbált meg irányítani, de az orosz játékosok sokat hibáztak, míg a náluk sokkal céltudatosabb lipcseiek a kapura is veszélyesek tudtak lenni, nagy helyzeteiknél pedig hatékonyabbak voltak. A lipcseiek magyar válogatott játékosai közül Gulácsi végigvédte a találkozót - amelyen magabiztosan játszott, néhány alkalommal pedig bravúrosan védett -, míg Willi Orbán sérülés miatt ezúttal a keretbe sem kerülhetett.

A Barcelona az erőviszonyoknak és a várakozásoknak megfelelően végig diktálta a tempót a Slavia Praha ellen, de utóbbi remekül megszervezte a védekezését. A cseh játékosok rengeteget dolgoztak a mezőnyben, így ritkán adódott nagy helyzet a hazaiak előtt. A szünet előtt a csehek, az 59. percben a hazaiak találtak a hálóba, de videobírós ellenőrzést követően les miatt egyiket sem ítélték érvényes találatnak. Lionel Messi és Ondrej Kolár többször összemérhette magát a mérkőzésen, kettejük párharcát a vendégek kapusa nyerte, míg csapata a katalánoktól elszenvedett egygólos hazai vereséget követően idegenben "elcsent" egy pontot a riválistól. Csakúgy, mint korábban az Internazionale vendégeként.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:
----------------------------------------
F csoport:
FC Barcelona (spanyol)-Slavia Praha (cseh) 0-0
később:
Borussia Dortmund (német)-Internazionale (olasz) 21.00

G csoport:
Zenit (orosz)-RB Leipzig (német) 0-2 (0-1)
------------------------------------------
gól: Demme (45+5.), Sabitzer (63.)
később:
Olympique Lyon (francia)-Benfica (portugál) 21.00

később:
E csoport:
SSC Napoli (olasz)-Salzburg (osztrák) 21.00
FC Liverpool (angol)-Genk (belga) 21.00

H csoport:
Chelsea (angol)-Ajax Amsterdam (holland) 21.00
Valencia (spanyol)-Lille (francia) 21.00

MTI