Ponty, harcsa, csuka, pisztráng vagy süllő? Melyik kerüljön a karácsonyi asztalra?

2022. december 21. - 13:02 | Régió

A legtöbb családban a karácsonyi vacsora egyik elengedhetetlen és hagyományos főszereplői a friss halból készült fogások. De vajon hol is szerezzük be a karácsonyi vacsorához szükséges legfőbb hozzávalót? Ajánlott egyenesen a haltenyésztőtől, illetve halárustól megvásárolni a friss halat. December 23-ig Ön is könnyedén beszerezheti a karácsonyi asztalra szánt friss halat, ugyanis idén is lesz halárusítás Dunaszerdahelyen. A megvásárolt halat megvárásra meg is tisztítják ön helyett!

Általában a ponty iránt a legnagyobb a kereslet, viszont már egyre többen vásárolnak ragadozó halat karácsonyra: harcsát vagy csukát. Továbbá egyre népszerűbb az amur és a busa is.

2022. december 19. és 23. között Sikabonyban, a Družstevná 1793/13 szám alatt, Dunaszerdahelyen ismét édesvízi élő halak széles választékával várják a kedves vásárlókat az ünnepek előtt!

Bő választékkal készülnek a kedvelt halfajtákból: legyen szó pontyról, amurról, pisztrángról, csukáról, harcsáról, süllőről vagy busáról.

Milyen szempontokra érdemes figyelni vásárláskor? Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget!

Ha tehetjük, elsősorban helyi tenyésztőktől és kereskedőktől vásároljunk halat. Viszont attól sem kell ódzkodni, hogy akváriumból vegyünk halat. Ám mielőtt megvásárolnánk, járjunk el körültekintően, és vizsgáljuk át tüzetesen a kiszemelt példányt.

A friss hal teste nyomásra rugalmas, illata nem szúrós vagy kellemetlen. A kisebb-nagyobb sérülések és a pikkelyhiány már az első pillantásra árulkodóak lehetnek. Amennyiben csak valóban kisebb sérülésről van szó, nem kell megijedni, ezek általában a kihalászáskor keletkeznek, viszont ha nagyobb sérülést fedezünk fel a halon, semmiképpen se vásároljuk meg azt. Ugyanígy járjunk el azon halak esetben is, amelyekről több pikkely hiányzik. A matt kopoltyú láttán pedig okkal gyakodhatunk arra, hogy a hal nem épp a legfrissebb.

Szerezze be az ünnepekre a garantáltan friss halat Dunaszerdahelyen: Sikabonyban, a Družstevná 1793/13 szám alatt!

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak december 19-től 23-ig!


Az esetlegesen felmerülő kérdések esetén szívesen állnak rendelkezésükre a következő telefonszámon: + 421 911 292 656

(PR-cikk)

Címkék: PR-cikk, halárusítás