Pöpec élményfürdő épül a régióban

2018. április 18. - 14:25 | Régió

Élményfürdőt építenének a kálvária alatt az érsekújvári járásbeli Udvardon (Dvory nad Žitavou), kihasználva a már meglévő geotermikus furatot.

A fürdőkomplexum és a hozzá tartozó infrastruktúra a község tulajdonában lévő telkeken valósulna meg. Az önkormányzat szerint a rekreációs létesítmény kiépülése fellendítené a régió idegenforgalmát, és ezzel párhuzamosan a már meglévő kerékpárutak kihasználtságát is.

Az építkezés az összes szükséges engedély megszerzése után idén augusztusban kezdődhet meg, és 2020 áprilisáig tarthat. A beruházás költségeit előzetesen 6 millió euróra becsülik áfa nélkül. Az élményfürdő egy 48 580 négyzetméteres, zárt területen épülne fel, a látogatóknak szánt létesítmények összterülete 12 200 négyzetméter lenne. A medencék területe 1597 négyzetmétert tenne ki, a teljes fürdőkomplexum 1523 személy befogadására lenne alkalmas. A fürdőben egy 22 tagú személyzet dolgozna.

Az új élményfürdőben öt csúszda és nyolc medence várná a látogatókat, egy kiúszó, négy gyógy-, egy hullám-, egy gyerekmedence és egy „lassú folyó”. A létesítményben a tervek szerint büfé, vízibár és egy medence széli bár is üzemelni fog. A fürdőkomplexum része lesz egy játszótér, egy röplabdapálya, továbbá parkolók és kerékpármegőrzők is.


TASR/para

Címkék: élményfürdő, Udvard