Porig égett egy Zólyomhoz közeli víkendház, 11 embernek kellett kimenekülnie

2021. október 24. - 09:56 | Régió

Egy kétszintes víkendházban keletkezett tűz Zólyom közelében. 11-en tartózkodtak ott a hétvégén, szerencsére mindenki megmenekült.

Porig égett egy Zólyomhoz közeli víkendház, 11 embernek kellett kimenekülnie
Fotók: Noviny.sk - További felvételekért kattints!

A Joj TV riportja szerint a víkendház lakói hajnali háromkor sűrű füstre ébredtek, majd mindenki abban menekült, amiben éppen volt. Nem volt idejük arra sem, hogy személyes dolgaikat magukkal vigyék.

Ľubomír Uhrin, a tűzoltók bevetési parancsnoka arról számolt be, hogy szerencsére mindenkinek sikerült kimenekülnie, és néhány apró sérülésen kívül senkinek nem esett baja.

Összesen mintegy 20 tűzoltó érkezett a helyszínre, hogy mentsék, ami menthető, de addigra lényegében az egész ház lángokban állt. A közelben álló autóknak be kellett törjék az üvegeit, hogy odébb tudják tolni őket, mivel a kimenekülő tulajdonosok értelemszerűen nem tudták a kocsikulcsokat sem magukkal hozni.

A bevetési parancsnok elmondta, hogy sikerült evakuálniuk az autókat is, és megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen az erdei növényzetre.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan keletkezett a tűz. Elképzelhető, hogy a kandallóból pattant ki egy szikra, de egyelőre nincsenek meg a vizsgálati eredmények, amelyek ezt alátámasztanák. Az esetet a tűzoltók szakértő csapata vizsgálja.

Az üdülőház lényegében porig égett, az anyagi kár tetemes, az előzetes becslés szerint legalább 200 ezer euró.

(Noviny.sk)