Pörög tovább a politikai dili: a jövő héten szentesítheti a parlament a választási korrupciót

2020. február 12. - 15:31 | Belföld

Andrej Danko, az SNS és a parlament elnöke saját szemeivel látja, karnyújtásnyira a választások napja, ezért tüstént, már jövő keddre összehívja a parlament rendkívüli ülését. A programpontok között mi más is szerepelne, mint a nemzetiek számára fontosnak vélt Isztambuli Egyezmény, a családi támogatás összegének megduplázása, a 13. nyugdíj bevezetése és persze az autópálya-matricák eltörlése sem maradhat ki. Ezek azok a kérdések, amiben a két felelőtlen kormánypárt, a Smer és az SNS megegyezett. Ilyen alapon az örök életet mindenkinek programpontot is megszavazhatták volna.

Pörög tovább a politikai dili: a jövő héten szentesítheti a parlament a választási korrupciót
Fotó: tasr

Ahogy arról beszámoltunk, gusztustalan kampányüzemmódba kapcsolt a Pellegrini-kormány: a végrehajtó hatalom két héttel a választások előtt több százmillió eurós szociális csomagot fogadott el. Bevezetik a 13. nyugdíjat, duplájára emelik a családi pótlékot, és eltörlik a sztrádadíjat a személyautók és a kisteherautók számára. Az intézkedések többsége csak jövőre lép majd életbe. A hidas miniszterek nem voltak ott a kormányülésen, a párt felelőtlennek tartja a kormány döntését.

Miután a kormány jóváhagyta ezeket a választások előtt pénzszórásról szóló előterjesztéseket, a parlamenten a sor, hogy a képviselők megtárgyalják azokat. Erre a programra kerül sor jövő héten kedden.

Az félfasiszta ĽSNS természetesen támogatja a parlament rendkívüli ülésének összehívását, a felelőtlen kibiceknek semmi sem drága. De hát, ahogy mondani szokás, össze nő, ami össze tartozik.

Danko az ülésen terítékre kerülő kérdéseket olyan társadalmi ügyeknek nevezte, amelyekkel sürgősen foglalkozni kell. Azt nem tudta megmondani, hogy mikorra hívna össze még egy ülést abban az esetben, ha Zuzana Čaputová államfő megvétózná a rendkívüli ülésen elfogadott törvényeket. „Várjuk meg, hogy az elnök asszony mit fog lépni. Nekem mindig a törvénnyel összhangban kell eljárnom” – tette hozzá az SNS pártelnöke.

(tasr/para)