A portugálok nyerték meg a Nemzetek Ligáját

2019. június 9. - 23:20 | Sport
A portugálok nyerték meg a Nemzetek Ligáját
Fotó: TASR/AP

Nemzetek Ligája, döntő:
Portugália-Hollandia 1-0 (0-0)
------------------------------
Porto, Sárkány Stadion, 43 199 néző, v.: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
gólszerző: Guedes (60.)
sárga lap: Dumfries (88.), van Dijk (91.)

Portugália:
----------
Rui Patrício - Semedo, Rúben Dias, Fonte, R. Guerreiro - Danilo, W. Carvalho (R. Neves, 93.), B. Fernandes (J. Moutinho, 81.) - C. Ronaldo, G. Guedes (R. Silva, 75.), B. Silva

Hollandia:
---------
Cillessen - Dumfries, De Ligt, van Dijk, Blind - De Roon (L. de Jong, 81.), F. de Jong, Wijnaldum - Bergwijn (Van de Beek, 60.), Depay, R. Babel (Promes, a szünetben)

A találkozó első fél órája meddő portugál fölényt hozott, az Európa-bajnok luzitánok főleg az első félidő utolsó 15 percére tudták helyzetekre váltani a mezőnyben kiharcolt dominanciát. Tizenkét portugál kísérlettel szemben a hollandok egy próbálkozást tudtak felmutatni, gól viszont nem született.

A fordulást követően góllá érett a portugál fölény: egy bal oldalon futó akció után Bernardo Silva gurított vissza a 16-oson belülről, Goncalo Guedes pedig 17 méterről nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt, Jasper Cillessen csak belekapni tudott a labdába. A bekapott gól felrázta a hollandokat, akik 80 perc elteltével találták el először a portugál kaput.

A hajrában mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, újabb találat már nem született. Így a portugálok nyerték a Nemzetek Ligájának első kiírását. A viadal tavaly ősszel indult, s az 55 európai válogatott négy osztályban mérte össze tudását. A sorozat első bronzérmét az angolok szerezték meg.

korábban:
bronzmérkőzés:
Anglia-Svájc 0-0 - tizenegyesekkel: 6-5

elődöntő:
csütörtökön játszották:
Hollandia-Anglia 3-1 (0-1, 1-1) - hosszabbítás után
szerdán játszották:
Portugália-Svájc 3-1 (1-0)

mti/para

Címkék: Nemzetek Ligája