Pótlékokkal jutalmazná a pedagógusokat Gröhling

2021. január 23. - 12:48 | Belföld

A tevékenységük, teljesítményük és az oktatás minősége után járó pótlékkal jutalmazná a pedagógusokat Branislav Gröhling (SaS) oktatásügi miniszter.

Pótlékokkal jutalmazná a pedagógusokat Gröhling
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Idén januártól nem nőtt a széles körben a pedagógusok bére, Gröhling viszont kijelentette, hogy háromféle pótlékkal jutalmaznák őket. Az első pótlék a pedagógus megélhetsi költségeit érintené, a másik a teljesítménye vagy tevékenysége után járna, és ezt az igazgató oszthatná, a harmadik pedig az oktatás minőségéért járna, de e téren még Gröhling szerint is van mit megbeszélni, mivel bonyolult beállítani annak feltételeit.

"Nem alkalmazhatunk azonos mércét egy tehetségeket oktató iskolánál és egy olyannál, amelyben hátrányos helyzetűek tanulnak" - fogalmazott.

Reményei szerint idén két pótlékot sikerül bevezetniük, az első kettőt. Azt viszont nem tudta megsaccolni, mennyi pénzre lehet szükség ehhez. Szerinte korai még erről beszélni, mivel meg kell egyezni erről a pénzügyminiszterrel, hogy ezeket a pótlékokat aztán a következő években is megkaphassák a pedagógusok.

(TASR)