Pozitív lett az egyik alapiskola tanulójának koronavírustesztje Szencen

2020. szeptember 8. - 09:10 | Régió

Pozitív volt a szenci magán alapiskola egyik tanulójának koronavírus-tesztje. Erről az iskola és Szenc városa is tájékoztatott a közösségi oldalán.

Az iskola azt közölte, hogy a COVID-19 jelzőlámpa narancssárga fázisához tartozó előírásokhoz tartják magukat, ezenkívül kapcsolatban vannak a szülőkkel és a regionális közegészségügyi hivatallal (RÚVZ).

„Jelenleg a további eljárásra várunk, amelyet a megfelelő RÚVZ határoz meg. Az intézménnyel együttműködünk. Erre számítani lehetett, tudjuk, hogy kellemetlen, de az ellenőrzésünk alatt tartjuk a helyzetet (továbbra is minden óvintézkedést betartunk), és nincs ok a fölösleges pánik terjesztésére” – közölte az iskola vezetése a közösségi oldalán.

Szenc városa tud a helyzetről, és azt tanácsolta a lakosoknak, hogy tartsák be a járványügyi intézkedéseket, hordjanak szájmaszkot, gyakran mossanak kezet, és viselkedjenek felelősségteljesen.

Pozsony megyében Pozsony I, vagyis az Óváros található a COVID-19 jelzőlámpa vörös fázisában. Narancssárga fázisban a többi pozsonyi kerület, valamint a Bazini (Pezinok) és a Szenci járás található. A Pozsonyi Regionális Közegészségügyi Hivatal a romló járványügyi helyzet miatt ezeken a területeken vasárnaptól (szeptember 6.) szeptember 30-ig betiltotta a kinti 500 fő feletti és a benti 250 fő feletti tömegrendezvényeket. Továbbá 23:00 és 6:00 óra között is tilos a rendezvények szervezése, kivételt a 150 fő alatti lakodalmak képeznek. A kórházakban és a szociális otthonok helyiségeiben szintén tilos a látogatás.


(TASR)