Pozitív lett egy pozsonyi képviselő koronavírus-tesztje, több helyen is megfordult a városban

2020. augusztus 23. - 17:39 | Régió

Adam Berka, pozsonyi városi képviselő a szociális hálón tette közzé a hírt, miszerint pozitív lett a koronavírus-tesztje. Nem tudja, hogyan és hol fertőződhetett meg.

Pozitív lett egy pozsonyi képviselő koronavírus-tesztje, több helyen is megfordult a városban
Illusztrációs felvétel (TASR)

Az első tüneteket vasárnap észlelete magán, amikor elkezdett fájni, kaparni a torka. Ezt a sok bulizás, a tánc és az izzadt felsők viselésének számlájára írta. Meg volt győződve róla, hogy semmi komoly baja nincs. Az egészségi állapota azonban romlani kezdett, a következő két napot hőmérsékletemelkedéssel töltötte az ágyban. „Két napig hőmérsékletemelkedéssel, fej- és szemfájással feküdtem, kiizzadtam magam, majd jobban lettem” – írja.

Regisztrált a korona.gov. weboldalon, kitöltötte a szükséges kérdőívet, de nem hívták őt be tesztelésre. Ezért a saját kezébe vette a dolgokat és elment a kórházba, hogy elvégeztesse magán a tesztet. Két és fél nap után megkapta az eredményt. A teszt pozitív lett.

Berka beismerte, hogy több helyen is megfordult Pozsonyban, noha érezte, nincs jó egészségi állapotban. A szociális hálón megkérte azokat az embereket, akik érintkeztek vele, hogy végeztessék el magukon a tesztet. Leírta, hol mindenhol fordult meg.

„Egymás után több nap is a városban voltam, emberek közt. Több bárban, egy klubban és diszkóban is megfordultam.

(čas.sk)