"Pozsony és Komárom között azért jár a RegioJet, mert jobb szolgáltatást nyújt"

A Közlekedési és Építésügyi Minisztériumnak a RegioJet magán közlekedési társaság állásfoglalása szerint minden olyan vasútvonalra is versenypályázatot kell kiírnia, ahol jelenleg a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) üzemelteti a vasúti forgalmat. A RegioJet szerint utóbbinak is lejár a szerződése.

"Pozsony és Komárom között azért jár a RegioJet, mert jobb szolgáltatást nyújt"
Archív felvétel - Paraméter

Aleš Ondrůj, a RegioJet kommunikációs és PR-menedzsere úgy véli, a verseny, illetve a többféle ajánlat elbírálása a legmegfelelőbb módja, hogy az állam a legkisebb befektetéssel a legjobb minőségű közlekedéshez jusson.

A társaság a közlekedési minisztérium szerdai közleményére reagált, amelyben bejelentették: a tárca versenypályázatot szándékozik hirdetni a vasúti közlekedés üzemeltetésére a Pozsony- Komárom vonalon. Ezen a vonalon jelenleg a RegioJet vonatai járnak, 2020-ban azonban lejár a társaság szerződése.

„A Pozsony-Komárom vonalon azért járnak a RegioJet vonatai, mert kedvezőbb árat és jobb szolgáltatásokat tudtunk kínálni” - tette hozzá Ondrůj.

A közlekedési vállalat azt várja, hogy az állam közzéteszi a támogatott vonatokra kiírt versenypályázatok teljes menetrendjét az ország összes vonalán.

„Csak így érhetik el a versenyek a maximális hatást, és annak az esélye is nő, hogy jelentkezni fognak más közlekedési társaságok is” – szögezte le Ondrůj. Szerinte az államnak azokra a vonalakra kellene nagyobb figyelmet fordítania, amelyekre magas támogatásokat fizet, de régi szerelvények közlekednek rajtuk és az utasok semmilyen további szolgáltatást nem kapnak.

Kapcsolódó cikk:

Lassan lejár a RegioJet szerződése a Pozsony és Komárom közti szakaszon, a minisztérium pályázatot hirdet

(TASR)