Pozsony minden eshetőségre felkészül, ellenőrzik az óvóhelyek állapotát

2022. március 4. - 20:46 | Régió

A főváros minden eshetőségre felkészül az ukrajnai háborúval összefüggésben. Az egyes városrészek önkormányzataival együttműködve ellenőrzi a polgári védelmi óvóhelyek állapotát, és frissíti a saját kezűleg épített egyszerű menedékhelyek listáját.

Pozsony minden eshetőségre felkészül, ellenőrzik az óvóhelyek állapotát
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

Ez utóbbihoz tartoznak a megerősített földalatti helyiségek és a földalatti garázsok is. Erről Matúš Vallo pozsonyi (Bratislava) polgármester tájékoztatott a közösségi hálón pénteken.

Elmondása szerint már a hét elején összeült a válságstáb, amely naponta egyeztet az egyes városrészek képviselőivel, valamint a belügyminisztérium fennhatósága alá tartozó járási hivatallal. Ez utóbbi felel a polgári védelemért és a válságkezelését. Vallo azt kérte a kormánytól, hogy a központi válságstáb ülésein jelen lehessen a főváros küldötte is.

Vallo szerint a kombinált óvóhely-hálózat összességében képes megvédeni a főváros lakosságát. Emlékeztetett, hogy a hálózat esetleges aktiválása, beleértve a veszélyhelyzet esetén alkalmazandó részletes eljárást is, az állam hatáskörébe tartozik. A főváros lakosságát biztosította arról, hogy Pozsony jelenleg nincs közvetlen veszélyben.

TASR

Címkék: óvóhely, Pozsony