Pozsony nagyobb városrészeiben alacsony volt a pozitivitási arány a szombati tesztelésen

2021. január 24. - 07:58 | Régió

Néhány pozsonyi önkormányzat közzétette a szombati szűrőtesztelések eredményeit.

Pozsony nagyobb városrészeiben alacsony volt a pozitivitási arány a szombati tesztelésen
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Ružinovban 18 143 antigéntesztet végeztek el, amelyek közül 115 lett pozitív. Ez 0,63 százalékos pozitivitásnak felel meg. Martin Chren, a városrész polgármestere így a vártnál jobb eredménynek örülhetett.

„Több mint háromszáz remek orvos, egészségügyi dolgozó, önkéntes, koordinátor és tűzoltó, valamint rendőr és katona gondoskodott róla, hogy az egész nap nyugodtan, kényelmesen és hosszabb várakozások nélkül telt el“ – értékelte a szombati napot a közösségi oldalán a polgármester. A városrészben kialakított egyes mintavételi pontoknál még vannak szabad regisztrációs helyek azok számára, akik vasárnap teszteltetnék le magukat.

Óvárosban (Staré Mesto) 34 pozitív esetet szűrtek ki 6023 elvégzett antigéntesztből, ami 0,545 százalékos pozitivitásnak felel meg.

Szintén 1 százalék (0,67) alatti a pozitív tesztek aránya Pozsony-Ligetfaluban (Petržalka), ahol 14 273 személyt teszteltek le szombaton, és mindössze 96-nál állapítottak meg fertőzést.

Az önkormányzatok köszönetet mondtak a tesztelést végző szakembereknek az elvégzett munkájukért, valamint a lakosoknak a felelősségteljes és türelmes hozzáállásukért.


TASR/para