Pozsony után hamarosan a Dunaszerdahelyi járásnak is új betűjele lehet a rendszámtáblán

Dunaszerdahely is azok közé a járások közé tartozik, amelyekben hamarosan elfogyhatnak az összes lehetséges számkombinációk a rendszámtáblákon használt aktuális betűjelhez.

Pozsony után hamarosan a Dunaszerdahelyi járásnak is új betűjele lehet a rendszámtáblán
Fotó: TASR - illusztráció

2019-től új betűjele lesz a Pozsonyi járásnak az autók rendszámain. A rendőrség a hivatalos Facebook-oldalán indított szavazást az új jelöléssel kapcsolatban. A szavazás fináléjában a BT-re több mint 29 ezren (89 százalék) voksoltak. Vetélytársa, a BE 3200 szavazattal jócskán alulmaradt.

A Joj Televízió úgy tudja, nem kizárt, hogy hamarosan további járásokban is sor kerül a rendszámtáblák betűjelének cseréjére.

A számítások szerint minden járásnak megközelítőleg 570 000 variációja van egy betűjelhez. A kiadott rendszámtáblák száma aránylag gyorsan növekszik, hiszen a jármű eladásakor vagy a tulajdonos lakhelyének változásakor is újat állítanak ki, ha nem azonos a járás, amelyben a járművet korábban nyilvántartották.

„A legtöbb járművet Pozsonyban tartják nyilván, utána következik a Kassai, a Nyitrai, Zsolnai és a Dunaszerdahelyi járás” – mondta Michal Slivka, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

A képzeletbeli rangsorban Dunaszerdahelyt követi az Érsekújvári,a Nagyszombati, az Eperjesi, a Privigyei és a Lévai járás. A sort Turčianske Teplice és Medzilaborce zárja, ahol mindössze 10 ezer járművet tartanak nyilván.

Pozsony után tehát hamarosan Kassa következik a betűjelek cseréjében. Igor Dolanský közlekedési szaktanácsadó pozitívan értékeli, hogy a hatóságok az emberek szavazatai alapján döntöttek az új jelölésről, és nem tartja kizártnak, hogy a soron következő járásokban is hasonló megoldást választanak.


(noviny.sk)