Pozsony után Szlovákia más pontjait is célba veszi az érkező új üzletlánc

2022. november 24. - 10:32 | Belföld

Nemrégiben érkezett a hír, hogy megnyitja első boltját Szlovákiában az Action üzletlánc. Pozsony után pedig az ország más régióit is célba veszi – írja a HN.

Pozsony után Szlovákia más pontjait is célba veszi az érkező új üzletlánc
Illusztráció (Fotó: TASR)

A holland vállalat októberben jelentette be, hogy első boltját Pozsonyban és Zólyomban nyitja meg a jövő év elején. Jelenleg pedig Kassa és Eperjes megyében, valamint Turócszentmártonban is alkalmazottakat keres, többek közt regionális menedzsereket.

Petr Juliš, a vállalat csehországi vezérigazgatója a HN-nek elmondta, egyelőre nem tudja pontosítani, hány üzletet is nyitnak majd, a terjeszkedés előtt ugyanis kielemzik az első üzletek teljesítményének eredményeit.

Az Action Európa leggyorsabban növekvő, nem élelmiszeralapú üzletláncai közé tartozik. A Szlovákiába való terjeszkedést nem sokkal azt követően jelentette be, hogy belépett az olasz és a spanyol piacra is, valamint jelentős terjeszkedést ért el Csehországban. Tavaly így összesen 267 boltot és két disztribúciós központot nyitott meg. 2020-ban a bevétele elérte az 5,64 milliárd eurót, ami a 2016-os eredményekhez képest 110-szeres növekedésnek felel meg. A nyeresége 616 millió euró volt, ami a hat évvel ezelőtti évhez képest 98-szoros növekedést jelent. Jelenleg Európában több mint kétezer bolttal rendelkezik.


(hnonline.sk)