Pozsonyban az 50 év felettiek háromnegyede már megkapta az oltást

2021. szeptember 16. - 14:52 | Régió

Pozsonyban már az 50 év feletti korosztály 75 százaléka megkapta az új típusú koronavírus elleni oltás első adagját. Ezt Matúš Vallo, a város polgármestere jelentette be.

Pozsonyban az 50 év felettiek háromnegyede már megkapta az oltást
Fotó: TASR - illusztráció

Hozzátette: ez egy fontos szám, mivel ettől függ Pozsony Covid-szemafor szerinti besorolása.

„Miután ez a szám a vakcina második adagjával kapcsolatban is meglesz, biztosítva lesz, hogy a jelzőlámpa szerint két fokozattal jobb besorolást kapjunk, mint amilyet egyébként kapnánk. Ennek köszönhetően Pozsonyban nem áll meg az élet, és a korlátozásoknak továbbra is lehetővé kellene tenniük, hogy találkozzunk egymással, rendezvényeket szervezzünk, hogy nyitva maradjanak a teraszok, a boltok és az egyéb szolgáltatások” – állapította meg Vallo.

Ezt az ronthatja el, ha a szomszédos járásokban nagyon rosszak lesznek a számok, vagy ha a Covid-jelzőlámpa korábban vált át, mint hogy az 50 év felettiek 75 százaléka a második adaggal is beoltatja magát. „Ugyanakkor abban bízom, hogy ez nem történik meg” – jegyezte meg Vallo.

A polgármester köszönetet mondott azoknak, akik beoltatták magukat. Mint elmondta, ezzel megtették a legtöbbet, amit saját magukért, a hozzátartozóikért és a fővárosért tehettek. „Felelősségteljes, összetartó közösségként jártunk el, és bízom benne, hogy ez a válsághelyzet folytatódása során is megerősít bennünket” – állapította meg.


(TASR)

Címkék: oltás, Pozsony