A Pozsonyban közlekedő sofőrök rémálma egy utcán fekvő nő

2023. szeptember 29. - 10:37 | Régió

A Pozsonyhoz közeli Zálesie község határában a sofőrök rendszeresen találkoznak egy nővel, aki az úton fekszik. Magát és a mellette elhaladó autókat is veszélyezteti.

A Pozsonyban közlekedő sofőrök rémálma egy utcán fekvő nő
Fotó: Facebook (Zálesie község oldala)

Hiába küldték ki a 41 éves nőhöz már többször is a rendőrséget és a mentőket, még senki sem tudta megoldani a problémát. Zálesia lakói és a falu polgármestere elkeseredett és tehetetlen.

Mint a Zregiónu.sk oldal írja, az eset néhány napja is megtörtént, amikor Marcela a közösségi oldalon hívta fel a figyelmet az úton fekvő nőre: „A hölgy ismét az úton feküdt, egy sofőr kis híján elgázolta. Elakadásjelző háromszöget kellett elhelyeznie az úton, hogy egy autó se üsse le a nőt.“

Katarína is félve megy át a falun: „Szívesebben haladok azon a szakaszon 30-cal, mert félek, hogy ismét ott lesz a nő és áthajtok rajta.“ Egyelőre azonban úgy tűnik, nincs megoldás a helyzetre.

A szemtanúk szerint a nő csak az elmúlt nyáron legalább 10 alkalommal feküdt az úton. A Zregióna portál szerint az önkormányzat vezetése is tud a problémáról, de mint Martina Dobrovodská, Zálesie polgármestere mondja, tehetetlenek az ügyben.

A nő nem Zálesie községéből származik, hanem egy szomszédos falu lakosa. Állítólag a falu elején él valahol, valaki más birtokán hajléktalanként vagy épp egy kunyhóban húzza meg magát. Állítólag egy férfi is ott él vele, akivel rendszeresen alkoholt fogyasztanak.

Többször hívták a helyszínre a rendőröket és a mentőket. „A rendőrség mindig ott van, és ki foglalkozhatna jobban ezzel a dologgal, mint a rendőrség? A mentők többször elvitték, de elviszik, miért nem vizsgálják meg a kórházban?" – teszi fel a kérdést a polgármester, mondván, nem tudja, hogyan tudna a jogszabályi lehetőségeken belül eljárni.

(čas.sk)