Pozsonyban nincs új a nap alatt: reggel nem volt súlyosabb a helyzet, mint máskor (Fotókkal)

A kiterjedt forgalmi korlátozások első napját mondhatni sikerrel vette a főváros - értékelte a cselekményt a főpolgármester, Matúš Vallo.

Pozsonyban nincs új a nap alatt: reggel nem volt súlyosabb a helyzet, mint máskor (Fotókkal)
Fotó: SITA - További felvételekért kattints!
Kapcsolódó cikk:
 
Kezdődik a több hónapos pozsonyi pokol!

Vallo a közlekedési információk, a rendőröktől, tér- és közlekedésfigyelő kamerákból, valamint az egyes helyszínekről nyert információk alapján tájékoztatott.

A reggeli dugók nem voltak nagyobbak, mint máskor, a tömegközlekedés felkészült a megnövekvő utasszámra, és nem különösebben nagy késések nélkül közlekedett.

"Nem állíthatjuk, hogy a neheze mögöttünk van, de az elmondható, hogy a pozsonyiak felkészültek az első reggelen, és ők maguk is jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy könnyebb legyen a fővárosban közlekedni, haladni, de még levegőt venni is.

Vallo hétfőn reggel kipróbálta a közlekedés minden formáját, autóba ült, tömegközlekedéssel is utazott, és gyalog is útnak indult valahova. "Egyik utam sem tartott tovább, mint általában" - jegyezte meg.

Pozsonyban több forgalmi korlátozás is életbe lépett az elmúlt napokban a Mlynské Nivy autóbusz-pályaudvarnál tervezett föld alatti körforgalom, illetve a D4-es körgyűrű egyik csomópontjának építése miatt. Előbbi elkészülése hónapokig, utóbbi évekig tarthat.

(TASR)