Pozsonyeperjesen és Diósförgepatonyban mindenféle drogot találhattak

2018. december 4. - 18:04 | Régió

A rendőrség galántai munkatársai LOLO fedőnév alatt kiterjedt rendőrségi akciót hajtottak végre, amely illegális drogárusítás és –elosztás ellen irányult. A nyitrai és a nagyszombati  Készenléti Rendőrség rendőreivel együtt vasárnap négy házkutatást tartottak, ezen kívül átkutattak két telket és két személygépkocsit.

Pozsonyeperjesen és Diósförgepatonyban mindenféle drogot találhattak
Illusztráció (minv)

„Az akció keretén belül a szeredi Pozsonyi utcában és Ivan Krasko utcában, ezen kívül Pozsonyeperjes Csótfa településrészén és Diósförgepatony Rétek településrészén összesen tíz személyt vettek őrizetbe, akiknél feltételezhetően pervitint, heroint, marihuánát és ecstasyt találtak" – tájékoztatott Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ezen kívül lefoglaltak egy lőfegyvert és egy 50 eurós bankjegyet, amely a gyanú szerint hamisítvány.

„A bűnügyi szakértők vizsgálatnak vetették alá a lefoglalt anyagokat. Az előzetes vizsgálatok alapján a galántai nyomozó pszichoaktív anyagok, prekurzorok és kábítószerek illegális előállításának bűntettével gyanúsította meg az 50 éves szeredi Roman B.-t, a 36 éves pozsonyeperjesi Petra K.-t, a 18 éves pozsonyeperjesi Marek K.-t és az 57 éves diósförgepatonyi Jarmila V.-t" – tájékoztatott a szóvivő.

A nyomozó mind a négy személy esetében indítványozta a büntetőeljárás megkezdését, amelyről a bíróság fog dönteni a napokban. A többi letartóztatott személyt a rendőrség szabadon engedte. A gyanúsítottakat háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

tasr