A pozsonyeperjesi focistapalánták dupla diadala

2018. július 13. - 16:57 | Sport

Sikert sikerre halmoztak a 2017/2018-as bajnoki idényben a pozsonyeperjesi focistapalánták. A kezdők (U11) és a fiatalabb diákok (U13) ugyanis bajnokként kerültek rivaldafénybe.

A pozsonyeperjesi focistapalánták dupla diadala
Az U11-es bajnokcsapat (Fotó: www.obfzds.sk)

„Négy évvel ezelőtt kezdtük el az utánpótlás korosztály tudatos képzését. Az első fél évben Tászli Zoltán foglakozott focistapalántáinkkal, majd az egykori élvonalbeli gólvágó, Tomaček László vette kezébe a karmesteri pálcát. A sikerorintált, jól felkészült trénertől sokat tanulhatnak a jövő reménységei. Az edzések intenzívek, a tréner nagy súlyt fektet a fegyelemre. Az első másfél évben csupán a gyakorlásokra és az erősebb csapatok elleni felkészülési mérkőzésekre összpontosítottunk. Amikor már láttuk értelmét, a bajnokságba is bejelentkeztünk. Ahogy ezt a pontvadászatban produkált eredményeink is igazolják, beérőben volt a munkánk gyümölcse” – méltatta a kezdetektől napjainkig megtett utat Fucsek Szilveszter, a pozsonyeperjesi Palas futballklub elnöke. Megtudtuk, a helyi alapiskola diákjai, hazaiak és néhány dunatőkési fiú alkotja a két kollektíva keretét.

„Húszfős játékoskerettel rendelkezünk, a gyerekek egy csoportban edzenek. Korosztályos csapatokról lévén szó, a fiatalabbak közül néhány olykor az U13-asok mérkőzésein is csatasorba állnak. Az idősebbek a bajnokság alapszakaszában a C csoportban szerepeltek, mind a 16 összecsapásukat megnyerték és párját ritkító 143:15-ös gólkülönbséggel kerültek a fináléba. A pozsonyeperjesi döntőben a gelleiket 9:2, a nyékvárkonyiakat pedig 5:1 arányban győztük le. Házi gólkirályunk, Kanócz József Attila 57 bajnoki találatot szerzett. Ami a kezdőket illeti, az alapszakaszban egy mérkőzést, a rájátszásban pedig két mérkőzést buktak el, s tizennégy ponttal előztük meg a 2. helyezett DAC-ot. Nem mindenáron a pontokat, a győzelmeket hajszoljuk, elsősorban a játékosságra, a játék örömére törekszünk” – fogalmazott Tomaček László, a pozsonyeperjesiek sikerkovácsa.

Az U13-as bajnokcsapat (Fotó: www.obfzds.sk)

Figyelmet érdemel, hogy a pozsonyeperjesiek járási viszonylatban kivétel nélkül az élmezőnyhöz tartoznak, a dobogón végeztek. A Jávorka Attila által irányított idősebb ifijeik (U19) a második helyen, a Győri Zsolt vezette felnőttek pedig a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport ligájában a harmadik helyen zártak.

(ái)