A Pozsonyi Egyetemi Kórházban csaknem az összes orvos visszavonta a felmondását

2022. november 30. - 19:52 | Régió

A Pozsonyi Egyetemi Kórházban (UNB) szinte minden orvos visszavonta felmondását. Ezért a kórház továbbra is a normál üzemmódban működik, és teljes körű egészségügyi ellátást fog biztosítani.

A Pozsonyi Egyetemi Kórházban csaknem az összes orvos visszavonta a felmondását
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Ezt Eva Kliská, a kórház szóvivője erősítette meg TASR-nek. Elmondása szerint hat orvos kivételével mindegyik visszavonta nyilatkozatát.

"Az Pozsonyi Egyetemi Kórház Orvos Szakszervezetének képviselői arról tájékoztattak bennünket, hogy a felmondott orvosok visszavonták felmondásukat, és a mai napon kézbesítik felmondásk visszavonását. Úgy tűnik, hogy vége van a válságnak, és ez számunkra azt jelenti, hogy a kórház működése folytatódik a megszokott rendszer szerint, és a sürgősségi egészségügyi ellátás mellett tervezett beavatkozásokat és egyéb egészségügyi ellátások is tovább folytatódnak"

- mondta Kliská a TASR-nek.

A kormány és az egészségügyi szakszervezeti képviselők egy olyan memorandumot írtak alá szerdán a Kormányhivatalban, amely a tömeges elbocsátásokkal kapcsolatos orvosok követeléseivel foglalkozik. Mindkét fél úgy gondolja, hogy ez az együttműködés kezdete és egy lépés a jobb szlovákiai egészségügyi ellátás felé. A parlament nem sokkal a memorandum aláírása előtt jóváhagyta az orvosok fizetésének emelését.

TASR/para