A pozsonyi lövöldözés a pénzügyminisztériumnál kezdődött

A pozsonyi Széplak utcán (Obchodná ulica) lövöldözésbe torkolló incidens a pénzügyminisztérium előtt kezdődött a Štefanovič utcában. Ezt Ivana Skokanová, a Pénzügyi Igazgatóság szóvivője erősítette meg a TASR-nek.

A támadó erőszakkal akart bejutni a minisztérium épületébe, amelyet a Pénzügyi Igazgatóság vámtisztjei őriznek. „A támadó a minisztérium előtt megszúrta a Pénzügyi Igazgatóság munkatársát. A kollégánkat kórházba szállították. Szerencsére eszméleténél van. Erről Ladislav Kamenický pénzügyminiszter és Lenka Wittenbergerová, a Pénzügyi Igazgatóság elnöke személyesen is meggyőződött a kórházban” – közölte Skokanová.

A rendőrséghez délután érkezett a bejelentés egy férfiről, aki állítólag késsel rátámadt a pénzügyi igazgatóság őrző-védő szolgálatának alkalmazottjára, majd a fegyverével tovább járkált a városközpontban. „Fenyegette a körülötte lévő embereket, azokat is beleértve, akik követték és videóra vették a férfit. A közelben lévő rendőrjárőrök a férfihez mentek. A fenyegetőzés tovább folytatódott, és a férfi eközben a késével hadonászott, ami veszélyt jelentett az emberekre és a rendőrökre is. A járőrök ezért elsütötték a szolgálati fegyverüket” – magyarázta a rendőrség. A meglőtt férfi a rendőrök szerint hasba szúrta magát. A rendőrség azt állítja, hogy a beavatkozás során ügyeltek a férfi testi épségének a megőrzésére.

A rendőrség egyúttal beismerte, hogy a beavatkozás során egy kívülálló személy is megsérült. A TASR információi szerint meglőttek egy 14 éves lányt, akit emiatt operálni kell. „Könnyű sérüléseket szenvedett, és még vizsgálják, hogy ezeket mi okozta. A rendőri beavatkozást ezért a belügyminisztériumi felügyelőség fogja vizsgálni” – jegyezte meg a rendőrség. A férfi viselkedésének okait még vizsgálják. Az eset a rendőrség szerint nem minősül terrorcselekménynek.


TASR