A pozsonyi repülőtéren nem vezettek be óvintézkedéseket a koronavírus miatt

A pozsonyi M. R. Štefánik repülőtéren egyelőre nem vezettek be semmilyen óvintézkedést a Kínából terjedő koronavírus miatt. A repülőtérre nem érkeznek közvetlen járatok sem Kínából, sem más olyan országból, ahol már szintén felbukkant a vírus – közölte a TASR-rel Veronika Ševčíková, a repülőtér szóvivője.

A pozsonyi repülőtéren nem vezettek be óvintézkedéseket a koronavírus miatt
Illusztrációs felvétel (TASR)

Hozzátette, hogy a közlekedési minisztérium elküldte a szlovákiai repülőtereknek az Egészségügyi Világszervezet szórólapjait, amelyeken az utasokat tájékoztatják a betegséggel és a megelőzéssel kapcsolatban. „Az óvintézkedések bevezetéséről nem a repülőtér dönt, hanem az országos tiszti főorvos” - tette hozzá a szóvivő.

Az Egyesült Arab Emirátusok csütörtökön vezette be a Kínából érkezők ellenőrzését a repülőtereken, hőkamerákkal figyelik az utasok testhőmérsékletét. Ugyanilyen intézkedés lép életbe Dubajban.

Pekingben a koronavírus terjedése miatt nem ünneplik meg a holdújév beköszöntését, az országban ebben az időszakban milliók kelnek útra, hogy családtagjaikkal együtt ünnepeljenek. Kínában eddig 17 halálos áldozata van a koronavírusnak és több mint 600-an fertőződtek meg.

TASR