A pozsonyi Szent Mihály Egyetemi Kórház a nyilvánosság előtt is megnyitotta a regisztrációt az oltásra

2021. január 25. - 20:37 | Régió

A pozsonyi Szent Mihály Egyetemi Kórház hétfőn a széles nyilvánosság előtt is megnyitotta a regisztrációt az új koronavírus elleni oltásra. A kassai speciális kórházban február 1-jén indul a regisztráció. A TASR hírügynökséget a belügyminisztérium sajtóosztálya tájékoztatta hétfőn.

A pozsonyi Szent Mihály Egyetemi Kórház a nyilvánosság előtt is megnyitotta a regisztrációt az oltásra
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A nyilvánosság a www.korona.gov.sk oldalon keresztül kérhet időpontot az oltásra. „Bízom benne, hogy ez a lépés is meggyorsítja a világjárvány elleni küzdelmet, és segít visszaterelni az életet a normális kerékvágásba” – mondta Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter.

A Szent Mihály Kórház olyan speciális kórház, amely a belügyminisztérium és a védelmi minisztérium egyes osztályai számára biztosítja az egészségügyi ellátást. Az intézet úgy határozott, hogy nem csupán az egyes minisztériumok alkalmazottai, hanem a széles nyilvánosság körében is megkezdi a vakcinázást – azok előtt, akik jelenleg a sorban következnek. „Jelen helyzetben nincs idő a habozásra és a hosszadalmas vitákra. A kórházaink szinte azonnal meg tudják kezdeni a vakcinázást” – közölte Branislav Delej, a kórház vezérigazgatója.


TASR

Címkék: kórház, Pozsony, oltás