Pozsonyi tüntetés: 25 évet is kaphatnak a rendőröket kövekkel dobáló tüntetők, két férfit gyanúsítottak meg

2020. október 20. - 10:49 | Belföld

Két férfit gyanúsít a rendőrség a szombati, pozsonyi kormányhivatal előtti incidens kapcsán. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, 12-től 25 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Pozsonyi tüntetés: 25 évet is kaphatnak a rendőröket kövekkel dobáló tüntetők, két férfit gyanúsítottak meg
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A nyomozó büntetőeljárást indított az ügyben. „A 31 éves poprádi járásbeli Martin J.-t és a 31 éves Pavel R. cseh állampolgárt gyanúsítják az ügyben. A gyanúsítottak, miután a vízágyút a kormányhivatal elé hozták, kövekkel kezdték dobálni a rendőröket" - közölte a rendőrség.

„A gyanúsítottak a járvány miatt a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben követték el a cselekményt. A nyomozó indítványozta az őrizetbe vételüket. Az ügyész egyetértett az indítvánnyal.

Fociultrák tiltakoztak szombaton a kormányhivatal épülete előtt. Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök lemondását követelték, és a koronavírus terjedése elleni intézkedések miatt tiltakoztak. A rendőrség könnygázt és vízágyúkat vetett be ellenük. Több embert őrizetbe vettek, a tüntetők közül többen is megsebesültek.


TASR