A pozsonyi vírushelyzet miatt marad el Zuzana Čaputová komáromi látogatása!

2020. augusztus 25. - 16:45 | Belföld

Csütörtökön Komárom városába látogatott volna Zuzana Čaputová köztársasági elnök, ám az államfő programját hirtelen lefújták.

A pozsonyi vírushelyzet miatt marad el Zuzana Čaputová komáromi látogatása!
Zuzana Čaputová (Fotó: TASR)

"Zuzana Čaputová elnök asszony Nyitra megyébe látogat, ennek keretén belül Komáromban is több találkozóra sor kerül" - tájékoztatta szerkesztőségünket kedden délután Keszegh Béla, Komárom polgármestere.

Az államfő programja igazán gazdagnak ígérkezett: a Tiszti pavilonban találkozót tervezett a járás polgármestereivel, meglátogatta volna a Dunamenti Múzeum Zichy palotában lévő épületét, szétnézett volna a Komáromi Jókai Színházban, és megtekintette volna az Észak- és Dél-Komáromot összekötő, frissen befejezett, új hidat is.

A Paraméter információi szerint azonban a köztársasági elnök csütörtökre tervezett komáromi programja elmarad. Tudomásunk szerint a látogatás lefújása összefügg azzal, hogy Pozsonyban zöldről pirosra változtatták a "járványügyi szemafort".

Értesülésünket hivatalosan is megerősítette Keszegh Béla, Komárom polgármestere.

"Mivel Pozsony vörös zóna lett, ezért az elnöki irodában úgy döntöttek, nem volna felelősségteljes az államfőtől, ha Komáromba utazna"

- nyilatkozta portálunknak Keszegh, aki bár nem élőben, de egy videókonferencia keretén belül csütörtökön azért konzultálni fog a köztársasági elnökkel. Zuzana Čaputová komáromi látogatására pedig várhatóan egy későbbi időpontban kerül majd sor - amikor a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

(db)