Premier League - Brightonból igazolt belga válogatott szélsőt az Arsenal

2023. január 20. - 18:32 | Sport

Az angol Premier League-ben listavezető Arsenalnál folytatja pályafutását Leandro Trossard, a belga válogatott labdarúgót a tabellán hetedik Brightontól szerződtették.

Premier League - Brightonból igazolt belga válogatott szélsőt az Arsenal
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Az Arsenallal kötött megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit, hogy hosszú távra kötelezte el magát. Brit médiabeszámolók szerint négy és fél esztendőre írt alá, az Ágyúsok pedig bónuszokkal együtt 27 millió fontot fizetnek játékjogáért. Új klubjában akár már vasárnap sor kerülhet bemutatkozására a harmadik pozíciót elfoglaló Manchester United ellen.

A 28 esztendős szélső hazája mindhárom csoportmérkőzésén pályára lépett az év végi katari világbajnokságon, összesen pedig 24-szer öltötte magára a nemzeti csapat mezét. A most zajló bajnoki idényben 16 találkozón hét góllal segítette a Brightont, köztük a Liverpool elleni mesterhármassal októberben az Anfielden.

Az Arsenal brit sajtóértesülések szerint közel áll a katari vb-t ugyancsak megjárt kilencszeres lengyel válogatott hátvéd, Jakub Kiwior leigazolásához. A goal.com értesülései szerint a Spezia 22 esztendős futballistáját már csak az orvosi vizsgálatok választják attól, hogy Londonba igazoljon.

(MTI)

Címkék: Premier League, Arsenal