Premier League: Jürgen Klopp lett az év edzője

2022. május 25. - 11:45 | Sport

Jürgen Klopp, a bajnoki második Liverpool FC német szakvezetője lett a labdarúgó a Premier League-ben az év edzője.

Premier League: Jürgen Klopp lett az év edzője
Jürgen Klopp (Fotó: TASR/AP)

A tréner kiemelte: nagy megtiszteltetés számára az elismerés egy olyan "őrült" szezonban, melyben a csak az utolsó meccsnapon dőlt el az aranyérem.

"Nem a legjobb eredmény született számunkra, de már túlvagyunk rajta" - mondta. A díjjal kapcsolatban hozzátette: esetében nyilvánvalóan a legfontosabb, hiszen kollégái is szavaztak.

Az év edzőjére a nagyközönség is leadhatta a voksát, illetve figyelembe vették egy szakmai testület véleményét.

"Egy ilyen díjat az nyer, aki zseni, vagy a legjobb munkatársakkal van körülvéve. Én egy csapat része vagyok. A futballban nem hiszek az egyéni elismerésekben, mert ez egy csapatsport, és társak nélkül nem érnék el semmit" - hangsúlyozta.

Az 54 éves Klopp sikeres mainzi és dortmundi időszak után 2015 október közepén vette át a Liverpool szakmai munkájának irányítását, és a 2019/20-as idényt követően is őt választották meg az év edzőjének. Akkor bajnok lett csapatával.

A Liverpool a mostani idényben FA Kupát és Ligakupát nyert, a Premier League-ben ezüstérmesként végzett - egy ponttal maradt el az aranyérmes Manchester Citytől -, szombaton pedig Bajnokok Ligája-döntőt játszik a Real Madriddal Párizsban.


MTI