Premier League - A Manchester United szerint „gusztustalanul” szidták két játékosukat

2021. január 28. - 19:08 | Sport

A Manchester United labdarúgócsapata hivatalos közleményében "gusztustalannak" és "agyatlan idiótáknak" nevezte azokat, akik rasszista szavakkal illették Anthony Martialt és Axel Tuanzebét az együttes szerdai vereségét követően.

Premier League - A Manchester United szerint „gusztustalanul” szidták két játékosukat
TASR

A bajnoki címért hajtó manchesteriek hazai pályán óriási meglepetésre 2-1-re kikaptak a sereghajtó Sheffield Unitedtől, az elkeseredett drukkerek pedig a francia támadót és az angol védőt tették leginkább felelőssé a vereségért.

"Mi itt a Manchester Unitednél gusztustalannak tartjuk a rasszista megnyilvánulásokat, amelyek a játékosainkat érintették a közösségi médiás felületeinken"

- írta közleményében a klub, amely szerint a személyek azonosítása komoly probléma, de remélik, a platformok megteszik a szükséges lépéseket.

A csapatkapitány Harry Maguire úgy fogalmazott, a United a rasszizmus ellen van, és semmilyen szinten nem tolerálja azt.

Az MU 20 forduló után második helyen áll a Premier League-ben, hátránya egy pont az egy meccsel kevesebbet játszott, városi rivális Cityvel szemben.

MTI