Premier League - A Manchester United ügyvezetője a zárt kapuk megszüntetését kérte a brit kormánytól

2020. október 21. - 17:30 | Sport

Ed Woodward, a Manchester United labdarúgócsapatának ügyvezető alelnöke arra kérte a brit kormányt, hogy más európai országokhoz hasonlóan engedélyezze a szurkolók fokozatos visszatérését a stadionokba.

Premier League - A Manchester United ügyvezetője a zárt kapuk megszüntetését kérte a brit kormánytól
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Az MU szerdán közölte, hogy nettó 23,2 millió fontos veszteséget könyvelt el a legutóbbi pénzügyi esztendőben. Ed Woodward hozzátette: bár elismerik, hogy a közegészségügy mindenekfelett áll, de szerinte a most érvényben lévőknél következetesebb korlátozásokra lenne szükség.

"Ha az emberek órákon át ülhetnek egymás mellett a repülőgépen vagy a moziban, akkor miért ne nézhetnének meg egymás mellett labdarúgó-mérkőzést is, szabadtéri környezetben, ahol a stadionban ugyanúgy lehetőség van korlátozó intézkedésekre, valamint azok ellenőrzésére is"

- nyilatkozta, egyúttal kiemelte, ha engedélyezett fedett létesítményekben koncertek megrendezése, akkor miért bánnak máshogy a labdarúgás szimpatizánsaival.

"A szurkolók jelentik ennek a játéknak az alapját, néhány következetlenség azonban számukra és a klubok számára is kiábrándító. Jelenleg már több mint húsz európai országban engedélyezett a szurkolók jelenléte a stadionokban, legalábbis azok egy részébe. A befogadóképesség jelentős korlátozása lehetővé teszi a társadalmi távolságtartást. Sürgetjük a brit kormányt, hogy kövesse azokat a pozitív példákat, amelyeket biztonságosan lehet kivitelezni"

- mondta.

Az angol profi bajnokságokban a márciusi leállás óta minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek meg.

(MTI)