Premier League - A Newcastle védője szerint kísérleti patkányokként kezelik a játékosokat

2020. május 20. - 18:32 | Sport

Kísérleti patkányokként kezelik a labdarúgó Premier League csapatainak játékosait Danny Rose, a Newcastle United védője szerint.

Premier League - A Newcastle védője szerint kísérleti patkányokként kezelik a játékosokat
Danny Rose (Fotó: AP)

"Az emberek azt akarják, hogy térjünk vissza a futballhoz, mintha kísérleti tengerimalacok vagy patkányok lennénk"

- szögezte le a 29 esztendős angol válogatott Rose, aki a Tottenhamtől érkezett kölcsönbe.

"Ez egy kísérleti fázis, amiben megnézik, működik-e vagy sem a rendszer."

Az angol bajnokságot, amely eredetileg május 17-én zárult volna, márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, de a brit kormány a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a PL is folytatódhat, a tervek szerint júniusban, a csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra. Kedden kiderült: három klubból hat embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a 748 elvégzett vizsgálatból.

"El tudom képzelni, otthon az emberek azt mondják maguknak: +elég pénzt keresnek, hát menjenek vissza a pályára+"

- fogalmazott Rose.

"Ezzel akár az egészségemet is kockáztathatom az emberek szórakoztatásáért, és hogy őszinte legyek, ez nem olyasvalami, amiben részt akarok venni."

Troy Deeney, a Watford csapatkapitánya kedden kijelentette, mivel az amúgy is légzési nehézségekkel küzdő gyermekét nem akarja "még nagyobb veszélybe" sodorni, így a könnyítések ellenére sem kezdi meg csapattársaival az edzésmunkát. Időközben kiderült: a klubból három személynek - köztük egy futballistának - lett pozitív a tesztje, míg a Burnley a másodedzőről jelentette be, hogy elkapta a vírust.

(MTI)