Premier League - Pochettino szerint a Tottenhamnek van a legjobb stadionja

2019. április 4. - 13:50 | Sport

Mauricio Pochettino, az angol labdarúgó-bajnokságban harmadik és Bajnokok Ligája-negyeddöntős Tottenham Hotspur vezetőedzője szerint a londoni klub szerda este felavatott stadionja a világ legjobb arénája.

Premier League - Pochettino szerint a Tottenhamnek van a legjobb stadionja
Fotó: Kirsty Wigglesworth/AP)

A 47 éves argentin szakember a Crystal Palace ellen aratott 2-0-s bajnoki győzelemmel zárult stadionavató mérkőzés után azt mondta, a szerdai volt élete egyik legemlékezetesebb napja. Hozzátette, neki és csapatának az lesz a legfőbb feladata, hogy felnőjön a létesítmény szintjére.

A több mint 62 ezer férőhelyes arénát nagyjából egymilliárd fontból építették fel, és ez lett London legnagyobb klubstadionja. Az egyesület tájékoztatása szerint megtalálható benne a világ leghosszabb, 65 méteres bárpulttal rendelkező vendéglátóegysége, a Goal Line Bar (Gólvonal Bár), a gyep pedig bevonható, s alatta amerikaifutball (NFL) meccsek lebonyolítására kialakított játéktér található. A Tottenhammel legutóbb, még 1961-ben angol bajnok edző, Bill Nicholson saját emlékfalat kapott az arénában.

"A létesítmény tekintetében világbajnokok vagyunk, úgy gondolom, hogy a miénk a világ legjobb arénája"

- jelentette ki Pochettino, majd hozzátette: "a csapat a BL-ben játszik, és elkészült a stadionunk, úgyhogy erre a szintre kell eljutnunk a pályán is."

A Tottenham hat fordulóval a Premier League idei szezonjának vége előtt 64 ponttal harmadik, mögötte az ősi rivális Arsenal, valamint a Chelsea is 63 pontos, a hatodik Manchester Unitednek pedig 61 pontja van. Az Arsenal egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az ellenfeleknél. Az angol bajnokságból az első négy helyezett jut egyenes ágon a csoportkörbe a BL következő idényére.

"El kell hinnünk, hogy ez egy új fejezet kezdete és a Tottenham versenyben lehet a nagy trófeákért. Úgy kell viselkednünk, mint a világ egyik legnagyobb klubja, és azt gondolom, hogy ez egy hatalmas feladat"

- mondta Pochettino.

Kiemelte, hogy a szerda este az egyesület minden tagja, és a játékosok számára is "érzelmekben dús" volt, az új stadionról pedig még azt mondta, hogy "a jövőben ez egy fontos helyszín lesz mindannyiunk számára".

"Ma este megérintett minket a dicsőség, és most már arra kell figyelnünk, hogy a trófeák megnyerésével váljunk dicsőségessé. Az új fejezet elkezdődött"

- jelentette ki az argentin vezetőedző.

(MTI)