Premier League - Ten Hag: ez profikhoz méltatlan teljesítmény volt

2023. március 6. - 09:45 | Sport

Erik ten Hag, a Manchester United vezetőedzője azt mondta, csapata profikhoz méltatlan teljesítményt nyújtott vasárnap az Anfielden, amikor 7-0-ra kikapott a házigazda Liverpooltól az angol labdarúgó Premier League 26. fordulójában.

Premier League - Ten Hag: ez profikhoz méltatlan teljesítmény volt
Mohamed Salah klubrekordot döntött a Liverpoolban ezen a meccsen (Fotó: AP/TASR)

Ez volt az MU legsúlyosabb bajnoki veresége 1931 óta, míg a Liverpool korábban soha nem győzte le ekkora különbséggel ősi riválisát, eddig a csúcs az 1895 októberében aratott 7-1-es siker volt másodosztályú meccsen.

"Az eredmény elég egyértelmű. Profikhoz méltatlan" - fogalmazott a holland szakember, akinek együttese egy hét leforgása alatt a mennyből a pokolba került, miután február 26-án még megnyerte az Angol Ligakupát.

A vasárnapi meccsen a szünetben 1-0-ra vezettek a hazaiak, a fordulás után azonban összeomlott a vendégcsapat.

"Teljesen rossz döntéseket hoztunk... Mozgás előre, üres területeket hagyva hátul és a középpályán, nem visszazárva... Aztán egyszer csak 3-0 lett és elment a mérkőzés" - mondta Ten Hag a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

"De ilyenkor csapatként össze kell tartani, és most ez az, ami nem történt meg. Ez meglepett, ilyet még nem láttam a csapatomtól. Nem hiszem, hogy ez a Manchester United. Ez igazán rossz, gyenge teljesítmény volt" - folytatta.

Az MU korábbi csapatkapitánya, Roy Keane sokkoló napnak nevezte a vasárnapit.

"Az idősebb játékosok szégyenletesen teljesítettek. Semmit nem mutattak meg a vezetői képességeikből. Ez egy nagyon kemény nap a Manchester United számára, én pedig hálás vagyok, hogy soha nem kellett átélnem ilyen vereséget. A játékosok szégyellni fogják magukat: amikor a helyzet nehézzé vált, eltűntek" - mondta Keane.

Ten Hag szerint az első félidőben még elfogadható teljesítményt nyújtott az együttese, a bajok a szünet után kezdődtek.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: