Prince halála - Újabb lehetséges örökös bukkant fel

2016. május 14. - 11:38 | Kultúra

Az április 21-én meghalt Prince jelentős vagyona újabb lehetséges örökösének kilétét tárta fel Michael Padden minnesotai ügyvéd, aki közölte, hogy az énekes elhunyt féltestvérének unokájáról van szó.

Az ügyvéd által a bírósághoz benyújtott dokumentumok szerint a 2011-ben elhunyt Duane Nelsonnak, Prince féltestvérének volt egy fia, akinek lánya született egy házasságon kívüli kapcsolatából. Az iratok szerint Nelson fia meghalt, ám a gyermek életben van.

Az ügyvéd megpróbálta felvenni a kapcsolatot a gyermek anyjával, sikertelenül, ezért kérte, hogy nevezzenek ki gyámot a kiskorú gyermek érdekeinek védelmében.

Prince nem hagyott hátra végrendeletet. Vagyonának pontos értéke egyelőre nem ismert, csupán a zenei díjakból származó bevételeit több mint 500 millió dollárra becsülik. Végrendelet hiányában az énekes hat testvére és féltestvére az örökös a bírósági dokumentumok szerint.

Élete során Prince 39 albumot adott ki és több mint 100 millió lemezt adott el. Az énekes tucatnyi minneapolisi ingatlana a nyilvánosan hozzáférhető dokumentumok szerint 27 millió dollárt ér.

A héten egy coloradói börtönben raboskodó férfi ügyvédje bejelentette, hogy apasági keresetet nyújtott be egy minnesotai bírósághoz annak megállapítására, hogy ő Prince gyermeke.

A Kansas Cityből származó Calvin Q. Williams anyja, Marsha Henson közölte, hogy 1976 júliusában volt szexuális kapcsolata Prince-szel, és a következő év áprilisában született meg fia.

A minnesotai törvények szerint az örökösödésben a gyermek az elő számú kedvezményezett, ami azt jelentené, hogy Prince testvérei és féltestvérei háttérbe szorulnának, ha a bíróság bebizonyítja, hogy Williams az énekes gyermeke.

MTI/para

Címkék: Prince, örökös