Priskin Tamás és Bénes László avatta fel a csiliznyáradi bajnokcsapatot

2017. május 28. - 21:20 | Sport

Függetlenül attól, hogy a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetség által irányított bajnokság ifjúsági (U19) kategóriájában csak egy hét múlva zárul a 2016/2017. évi hosszútávú verseny, a nyáradiak elsőségét már senki nem veszélyezteti.

Priskin Tamás és Bénes László avatta fel a csiliznyáradi bajnokcsapatot
Fekete Béla és Szabó Richárd csapatkapitány (A szerző felvételei)

A Nagy László edző vezette alakulat a 21. forduló után 17 győzelemmel, 4 remivel, veretlenül, 126:27-es gólaránnyal, 55 ponttal (egy mérkőzés még hátra van) nyerte el a bajnoki címet.

A község sporttelepén ebből az alkalomból szombaton este nagyszabású avatóünnepélyt rendeztek, amelyen a szervezők meghívására részt vett Priskin Tamás és Bénes László, a két ismert válogatott labdarúgó is.


Bénes László és csilizközi rajongói

„Nagy László edző hét évvel ezelőtt vette át az akkor még serdülőkorú fiúkból álló csapatot, s azóta töretlenül kitartott mellettük. A kezdeti sikertelenségek sem szegték kedvét, türelmesen végezte nem könnyű utánpótlás-nevelő tevékenységét. Sok támogatást kapott a szülőktől, a település önkormányzatától, és más szponzoroktól. A sportklub vezetősége pedig tornákat, bálokat, kártyaversenyeket stb. rendezett, hogy egyrészt szilárdítsa a kollektívát, másrészt hogy szert tegyen némi, a működéshez szükséges bevételre is. Mindenkinek köszönöm a támogatást, külön köszönöm legközelebbi tagtársamnak, Nagy Imre alelnöknek és Lukács József polgármesternek, akiknek szintén nagy érdeme a bajnoki cím megszerzése” – mondta el Sándor Mátyás klubelnök.


A 2016/2017. évi járási ifjúsági bajnokcsapat

A Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetséget az avatóünnepélyen Fekete Béla, Földes Richárd és Szerencsés Lajos képviselték.

(lesz)