Problémás játékosok hagyták el a Fortuna Ligát, az indonéz Messi és jó barátja viszont marad a szlovák élvonalban

2022. augusztus 15. - 12:59 | Sport

Az elmúlt hetekben kissé csökkent a Fortuna Liga csapatainak átigazolási kedve, de azért így is van miből szemezgetni.

Problémás játékosok hagyták el a Fortuna Ligát, az indonéz Messi és jó barátja viszont marad a szlovák élvonalban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A DAC-nál nem jegyeztek fel sem érkezőt, sem távozót az elmúlt időben. Csupán az köthető a sárga-kékekhez, hogy egykori játékosuk, Matej Oravec visszatért Szlovákiába. A 24 éves, középső védőként és védekező középpályásként is bevethető játékos 2019-ben igazolt Dunaszerdahelyre, de már a téli átigazolási időszakban 1 millió euróért az MLS-ben szereplő Philadelphiához igazolt. Ott viszont nem találta meg számításait, másfél év után kölcsönbe visszatért a Podbrezovához, most pedig végleg a II. liga tavalyi győztesének labdarúgója lett.

A honi élvonalból hárman is Magyarország felé vették az irányt. Georgios Neofytidis, valamint a Ján Kocian vezetőedzővel összebalhézó Alexandros Kyziridis is Aranyosmarótról Debrecenbe igazolt, Eduvie Ikoba pedig Trencsénből Zalaegerszegre tette át székhelyét. Szintén távozott a trencséniek egyik nagy erőssége, a 23 éves nigériai Abdul Zubairu, aki a bosnyák Zrinjski Mostarnál folytatja.

A bajnoki címvédő Slovantól ketten is távoztak. Dejan Dražić a török Bodrumspor játékosa lett, míg a Vladimír Weissnél kegyvesztetté vált Ezekiel Henty félévnyi szaúdi kölcsönjáték után a ciprusi Apollonhoz került, szintén kölcsönbe.

Tavasszal az FK Senica csapata már azelőtt elkezdett széthullani, hogy az együttest kizárták volna a Fortuna Ligából. Sorra hagyták el a klubot a játékosok, köztük az indonéz Messinek becézett Egy Maulana Vikri is, aki nem hagyta el a Fortuna Ligát – a jelenleg sereghajtó Zlaté Moravcéhez igazolt. Szintén marad a szlovák élvonalban honfitársa és jó barátja, a húszéves Witan, aki a tavaszt ugyancsak Senicán töltötte kölcsönjátékosként. Most a trencséniek szerezték meg a lengyel Lechia Gdansktól.

Ugyancsak szerepel az átigazolási listán Martin Škrtel. A 37 éves válogatott legenda tavasszal hagyott fel a profi labdarúgással, de majdnem húsz éve ígéretét adta, hogy egyszer még visszatér szülőfalujába. Most pedig meg is tartotta szavát: a nyolcadik ligás FK Hajskala Ráztočno kötelékébe állt, hétvégén pedig pályára is lépett az OFK Slávia Chrenovec-Brusno ellen 5:4-re megnyert találkozón. Hogy a veterán védő a továbbiakban is pályára lép-e a csapatban, vagy csak egyszeri alkalomról volt szó, azt egyelőre nem tudni.


Az elmúlt hetek átigazolásai a Fortuna Ligában a Transfermarkt szerint:

(tt)