Profi autótolvaj-banda tagjait kapcsolhatták le a zsaruk Nagymácsédnál!

Az alapján, ahogy végrehajtották a bűnügyet, nem tűntek kispályásnak, a rendőrség azonban elkapta őket.

A pozsonyi rendőrség 24 órán belül nyomára akadt egy ellopott Škoda Superbnek. 

A kocsi a pozsonyi Pri Vinohradoch utcában parkolt, amikor szerda este valaki megfújta. A tulaj azonnal bejelentette, amint észrevette, a rendőrség pedig a begyűjtött információknak köszönhetően megtudta, merre mozog az autó . tájékoztatta a Joj TV-t Michal Szeiff rendőrségi szóvivő.

A rendőrség nagy erőket mozgósított, és a kocsi nyomába eredtek. A Superb mögött haladt egy Opel, egy másik elkövetővel. Az autókat Nagymácséd mellett kapcsolták le. A Diószeg felé vezető főúton haladtak másnap kora este, az utat azonban mintegy tíz rendőrségi és civil autó blokkolta.

"Mivel az illetők aktív ellenállást tanúsítottak, és a begyűjtött információk alapján fennállt a veszélye, hogy megkísérlik a szökést, a rendőrök kényszerítő eszközöket alkalmaztak ellenük a törvény keretein belül" - fogalmazott a szóvivő. Este hét körül megvoltak a tettesek és a kocsi is.

Kiderült, hogy az autón már egy cseh rendszám volt, mely egy ugyanilyen típusú autóról származik, tehát vélhetően nem kezdő tolvajokról van szó. A két elkövető egy 47 és egy 49 éves férfi volt, akiket a helyszínen megbilincseltek és őrizetbe vettek. 

A Joj TV a nyomozáshoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a két fickó egy nagyobb autótolvaj-banda tagja lehet.

(Noviny.sk)