PROFIK: Csehországban elkapták, a szlovák biztos urak meg szabadon engedték az egyik keresett szlovák bűnözőt

2016. július 29. - 16:58 | Belföld

Patrik Šnajdrt Csehországban kapták el, Szlovákiában meg elengedték.

PROFIK: Csehországban elkapták, a szlovák biztos urak meg szabadon engedték az egyik keresett szlovák bűnözőt

Az EU-n belül legkeresettebb bűnözők listáját és adatait nemrégiben nyilvánosságra hozták a www.eumostwanted.eu portálon, és ezen szerepelt Patrik Šnajdr is, akit 21 év börtönbüntetésre ítéltek idehaza bűnszövetkezetben elkövetett bűncselekményekért. Ő volt az Erdőháton izmozó Miroslav Štvrtecký jobbkeze.

Michal Slivka rendőrkapitánysági szóvivő alighogy eldicsekedett azzal, hogy már 14 bűnözőt sikerült kézre keríteniük a hatóságoknak az Eumostwanted alapján történt bejelentéseknek köszönhetően, a Csehországban elfogott Šnajdrt eljárásbeli hiba miatt szabadlábra kellett helyezni.

A 35 éves bűnöző ellen még 2011-ben adtak ki elfogatóparancsot, mivel már akkor elítélték. Miután a cseh rendőrök elfogták egy névtelen bejelentés alapján, átadták a szlovák kollégáiknak. Nekik annyi lett volna a feladatuk, hogy egy bíró elé viszik 24 órán belül, aki dönthet a vizsgálati fogságáról. Ehelyett azonban a rendőrök egyből a börtönbe cipelték, és csak 30 órával később jöttek rá a bakira.

A bírónak nem volt más választása, minthogy szabadlábra helyezze Šnajdrt, mivel a törvényes határidőn belül nem döntöttek a vizsgálati fogságáról. Šnajdr tehát ismét szabadlábon van, az ügye pedig a Legfelsőbb Bíróságon nyugszik.

(Čas.sk/para)