PROFIK: Nem fizette ki alvállalkozóit az Aupark építője, a cég pedig megszűnt

A pöstyéni Auparkot nyolc évvel ezelőtt kezdték építeni, de máig problémák lengik körül. Az építkezést irányító nagyvállalat ugyanis nem fizette ki mindegyik alvállalkozóját - írja az Aktuality.sk.

PROFIK: Nem fizette ki alvállalkozóit az Aupark építője, a cég pedig megszűnt

Az ügyben a nagytapolcsányi rendőrség folytat nyomozást, Renáta Čuháková a nyitrai kerületi rendőrkapitányságról azonban a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva azonban egyebet nem árult el.

Az Auparkot egy VESSTAV nevű cég építette, amely azonban mára megszűnt. 2014-ben törölték a cégjegyzékből, mivel pedig nem elegendő a vagyona a károk megtérítésére, megszüntették ellene a csődeljárást is. A cég legutóbbi ügyvezetőjét, egy bizonyos Vladimír V.-t jogerősen elítélték, a rendőrség pedig körözést is kiadott ellene, mert nem jelent meg a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetben.

A szlovákiai Auparkokat a HB Reavis ingatlanfejlesztő cég építteti. Želmíra Zelenayová, a vállalat szóvivője kifejtette, hogy a pöstyéni Aupark esetében a VESSTAV az ő alvállalkozójuk volt, a szerződésük értelmében azonban minden kötelezettségüket rendezték vele szemben, annak hitelezőivel pedig nem állnak szerződéses viszonyban.

A rendőrség a VESSTAV ügyében hitelező előnyben részesítése címén folytat eljárást. Ugyanez volt a tárgya a Váhostav elleni vizsgálatnak is, néhány hete pedig a nagyvállalat három volt menedzserét is megvádolták.

Lucia Kurilovská, a pozsonyi rendőrakadémia rektora szerint azonban az ilyen ügyek kivizsgálása nagyon bonyolult.

(Aktuality.sk/para)