Programot indít a zsiráfpopuláció növelésére Kenya

2018. november 22. - 09:47 | Tech

Kenya programot hirdetett szerdán a zsiráfpopuláció növelése érdekében, ugyanis az afrikai országban jelentősen csökkent az egyedszám az orvvadászat, az élőhelyek elvesztése, betegségek, illetve az éghajlati változások következtében

Programot indít a zsiráfpopuláció növelésére Kenya
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

Najib Balala, az ország idegenforgalmi és természetvédelmi minisztere elmondta, hogy a program 2018-ban indul és 2022-ig szól, célja az állatok védelmének javítása. A zsiráfok jelentik Kenya legfőbb turisztikai látványosságát.

"Kötelességünk megvédeni a zsiráfokat, mivel számuk napjainkra 28 500-ra csökkent, míg az 1970-es években még 80 ezer volt. Szigorúbb törvényekre van szükség, amelyek megszüntetik az állathússal való kereskedést, ugyanis ez a fő okozója az egyedszám csökkenésének"

- tette hozzá Balala.

A kenyai kormány pótlólagos forrásokat fog fordítani a zsiráfok megőrzésének elősegítésére, ahogyan ez az elefántok és az orrszarvúk esetében történt.

Afrika zsiráfpopulációjának 36 százaléka él Kenyában, vannak arra tervek, hogy a zsiráfot veszélyeztetett fajnak nyilvánítsák az emberi tevékenység és a természeti csapások mértéke miatt.

Philip Muruthi, az Afrikai Vadvilág Alapítvány (AWF) vezető kutatója szerint a program kedvező ökológiai, társadalmi és gazdasági hatásai Kenya javát fogják szolgálni.

(MTI)

Címkék: zsiráf