A PS-Spolu tüntetést szervez az abortuszról szóló törvényjavaslat miatt 

2019. november 23. - 12:19 | Belföld

A PS-Spolu parlamenten kívüli pártkoalíció felszólította az SNS-t, hogy vonja vissza a terhességmegszakításról szóló módosító javaslatát, amely szerinte káros és fölösleges - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Silvia Hudáčková, a PS-Spolu szóvivője.

A PS-Spolu tüntetést szervez az abortuszról szóló törvényjavaslat miatt 

„Orvosként csodálkozom azon, hogy a képviselők megpróbálnak beleszólni abba, hogy hogyan gyógyítsanak az orvosok. Törvénnyel előírni az egészségügyi munka menetét - ilyen még nem volt” – mondta Alan Suchánek független parlamenti képviselő az SNS javaslatával kapcsolatban.

A PS-Spolu a javaslat miatt tüntetést szervez a parlament épülete előtt, amelyre november 26-án, kedden 16.00 órakor kerül sor.

A parlament Alkotmányjogi Bizottsága elfogadta azt a javaslatot, amely szerint a nők az eddiginél alaposabb kötelező tájékoztatást kapnának a terhességmegszakítás elvégzése előtt. Az SNS javaslatából ki kellene maradnia annak a résznek, amely a magzat szívverésének a meghallgatását írta volna elő.

Az SNS képviselői a terhességmegszakítással kapcsolatos reklámokat is betiltanák. A törvénysértésért pedig 66 400 eurós bírságot javasolnak. A törvényjavaslat elfogadása esetében a változtatások 2020. március 1-től lennének hatályosak.

TASR