A PS távozó képviselője eltitkolta betegségét a kórházban – Fico hamarabb tudott róla, hogy feljelentést tettek ellene, mint ő

2024. február 8. - 10:36 | Belföld

Tomáš Hellebrandt, a Progresívne Slovensko (PS) parlamenti képviselője lemondott mandátumáról – állítása szerint személyes okokból döntött így. Robert Fico miniszterelnök szerint a képviselőnek incidense volt egy kórházban, amely feljelentést tett ellene.

A PS távozó képviselője eltitkolta betegségét a kórházban – Fico hamarabb tudott róla, hogy feljelentést tettek ellene, mint ő
Michal Šimečka és Tomáš Hellebrandt (Fotó: Facebook - Progresívne Slovensko)

Michal Šimečka, a PS elnöke szerint Hellebrandt vállalta a felelősséget a hibájáért, miszerint a zsolnai kórház személyzetét nem tájékoztatta súlyos betegségéről. Šimečka hozzátette, hogy sem ő, sem Hellebrandt nem tudott a feljelentésről, csupán Robert Fico bejegyzéséből értesültek róla.

„Ez egy olyan dolog, ami nagyon nyugtalanít engem. Honnan szerezte az információkat a miniszterelnök? Attól tartok, hogy ez egyben köztisztviselői hatalommal való visszaélés gyanúját veti fel” – jelentette ki Šimečka.

A zsolnai kórház megerősítette, hogy vizsgálják az incidenst, bővebb információkkal jelenleg nem szolgálhat.

Robert Fico szerdán azt írta közösségi oldalán, hogy a PS-nek magyarázatot kellene adnia, hogy miért mond le képviselője a mandátumáról. Szerinte a mozgalomnak közölnie kellene, hogy ez összefüggésben van-e „a kórházi incidenssel, amiért a kórház feljelentést tett ellene”.


(tvnoviny.sk/para)