A PSG tulajdonosa is rátört volna a játékvezetőre, de az UEFA csak a már menesztett sportigazgatót büntette

2022. június 18. - 08:36 | Sport

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága csak Leonardót büntette meg a Paris Saint-Germain nyolcaddöntős Bajnokok Ligája-kiesése után történt balhé miatt.

A PSG tulajdonosa is rátört volna a játékvezetőre, de az UEFA csak a már menesztett sportigazgatót büntette
Nasszer al-Kelaifi, a PSG tulajdonosa (Fotó: TASR/AP)

A spanyol és francia sajtó szerint a sportigazgató mellett a klub tulajdonosa, Nasszer al-Kelaifi is nehezen viselte a BL-búcsút, erőszakosan léptek fel az öltözőfolyosón, és be akartak jutni a holland játékvezető, Danny Makkelie öltözőjébe. Az UEFA a játékvezetői jelentés megállapításai alapján fegyelmi vizsgálatot indított a két vezető viselkedése miatt.

A pénteki határozat értelmében sportszerűtlen viselkedés miatt egy találkozóra szóló eltiltást kapott Leonardo, de ez annyiban már nem is érinti a PSG-t, hogy a brazil szakembert a múlt hónapban elküldték a klubtól. Al-Kelaifit viszont nem marasztalta el a testület.

A West Ham United vezetőedzője, David Moyes egy, míg a csapatkapitány Declan Rice két találkozóra szóló eltiltást kapott. Előbbi sportszerűtlen viselkedésért, utóbbi a játékvezető inzultálásáért kapta a büntetését. Mindkét vétkessel szemben az Európa-liga elődöntőjében az Eintracht Frankfurttól elszenvedett vereség alkalmával történtek miatt indítottak eljárást.

(MTI)