A PSG visszautasította a Real Madrid 160 millió eurós ajánlatát Mbappéért

2021. augusztus 25. - 17:53 | Sport
A PSG visszautasította a Real Madrid 160 millió eurós ajánlatát Mbappéért
-illusztráció- (Fotó: AP)

Leonardo, a párizsiak sportigazgatója szerdán a spanyolok ajánlatához annyi fűzött még hozzá: számukra nem volt megfelelő az összeg nagysága, az a futballista jelenlegi értékétől megítélésük szerint nagyon messze van. Különben pedig szándékukban áll megtartani a világbajnok francia támadót.

A 22 éves Mbappé szerződése jövő nyárig érvényes a PSG-nél, de a nemzetközi sportsajtó már az előző nyári átigazolási időszakban, majd a mostaniban is rendre összeboronálta őt a madridi együttessel. Leonardo ezzel kapcsolatosan utalt a spanyolok szerinte "tiszteletlen, helytelen és szabálytalan" üzletpolitikájára, hiszen élő szerződéssel bíró labdarúgót csak akkor kereshetnek meg más klubok az ajánlatukkal, ha az adott együttesnél már csak fél év van hátra a kontraktusából.

A sportvezető kitért a fiatal kora ellenére már rutinosnak számító, a világ legjobb támadói közé sorolt Mbappéra is.

"Ha el akar menni, akkor távozik, mi nem fogjuk őrizetben tartani. A klub és a projektünk ugyanis minden személy felett áll. Abban az esetben viszont, ha a szerződésének lejárta előtt megy, akkor mi szabjuk meg a feltételeket"

- mondta.

Hozzátette: minden adott azonban számukra ahhoz, hogy meggyőzzék Mbappét a maradásról és a szerződése meghosszabbításáról.

A párizsi gárda a nyáron elképesztően erősített, hiszen ingyen igazolt a klubhoz a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos, a nyári Eb legjobbjának választott Gianluigi Donnarumma, valamint a Liverpool holland válogatott középpályása, Georginio Wijnaldum is.

(MTI)

Címkék: Kylian Mbappe, PSG