A pszichiátrián kezelik továbbra is Monika Jankovskát

2021. március 8. - 15:34 | Belföld

Monika Jankovská egykori igazságügyi államtitkár továbbra is a trencséni kórházban marad, ahol a pszichiátrián kezelik.

A pszichiátrián kezelik továbbra is Monika Jankovskát
Fotó: TASR

„Az egészségi állapota változatlan, továbbra is annyira rossz, hogy állandó kórházi ellátásra szorul. Meglátjuk, idővel hogyan fog alakulni és meddig lesz szüksége egészségügyi ellátásra” – nyilatkozta Peter Erdős, Jankovská ügyvédje, miután hétfőn meglátogatta őt.

A Trencséni Járásbíróság vasárnap késő este döntött arról, hogy nem tartják tovább őrizetben Monika Jankovskát, de az ügyész fellebbezett, így a döntés még nem jogerős.

Jankovská azt követően omlott össze lelkileg, hogy a Legfelsőbb Bíróság a szabadlábra helyezése mellett döntött, miután egy éve vizsgálati fogságban van, viszont a börtönkórház kapujában, ahol az öngyilkossági kísérlete óta kezelték, már vártak rá a rendőrök, akik a Fatima-üggyel kapcsolatban őrizetbe vették.

Ennek az ügynek a lényege, hogy az egykori NAKA-s Róbert Krajmer feleségének Trencsénben az ölébe pottyant egy olyan bár, amelyet a múltban erőszakkal szerzett meg a Peter Čongrády nevével fémjelzett maffia az eredeti tulajdonostól, Ondrej Janíčektől. Ebben segédkezhetett Jankovská, aki akkoriban Janíček ellen, azaz Čongrády javára hozott ítéletet, és amiért 3 millió koronát, azaz vagy 100 ezer euró kenőpénzt kaphatott.


TASR/para