Puha Kinga a Csallóközt szimbolizáló nemzeti viselettel nyűgözte le a Miss Universe közönségét (FOTÓK, VIDEÓK)

2023. november 18. - 13:34 | Régió

A Miss Universe szépségverseny fontos részét képezi a nemzeti viselet, a versenyzők az országuk jellegzetes vonásai által inspirált ruhában vonulnak fel. Puha Kinga szombaton este mutatta meg a nagyvilágnak az általa tervezett ruhát, amelyben a Csallóközt szimbolizáló részt egy fontos kiegészítőbe építette bele.

Puha Kinga a Csallóközt szimbolizáló nemzeti viselettel nyűgözte le a Miss Universe közönségét (FOTÓK, VIDEÓK)
Fotók: Puha Kinga (Miss Universe, Facebook) - további képekért kattints a fotóra!

A viseletet tradicionális és modern elemek kombinációja jellemzi. Kinga nagy hangsúlyt fektetett a nőiességre, az eleganciára és a hagyományokra. Kiemelte az erős modern női képet, de tartalmazza a hagyományos nőiességet is.

A búzakötegeket egyenként, kézzel varrták fel a ruhára, illetve a koronára is. Ezek a motívumok a ruha szegélyén vannak elhelyezve, az arany szálák kifinomult csillogása a csallóközi tájt, valamint a Dunát jelképezik.

Az egésznek a fő eleme a fejdísz, amelyet szintén valódi gabonaszálak díszítenek, ezzel az elemmel is jelképezve a Csallóközt, a koronán látható két szalag pedig a Kis-Duna és a Nagy-Duna motívuma.

A dunaszerdahelyi lány megjelenése annyira népszerű volt, hogy a Miss Universe szépségverseny Puha Kinga arcával reklámozza a legjobb nemzeti kosztüm szavazást.

Megtudtunk egy kulisszatitkot is: a tavalyi győztes, R'Bonney Gabriel a műsor közben megjegyezte, hogy ezt a ruhát kölcsön fogja kérni Kingától.

Itthonról is támogathatjuk a dunaszerdahelyi modellt, a Miss Universe applikáción keresztül szavazhatunk rá, az első szavazat ingyenes. Az alkalmazás a Google Play áruházban IDE kattintva, Apple Store-on keresztül pedig IDE kattintva ingyenesen letölthető.

Helyi idő szerint a finálé vasárnap hajnalban kezdődik, 2:00 órakor, amelyet online is lehet követni. Puha Kinga lelkesen készül a nagy megmérettetésre, a felkészülésről és a döntőt megelőző időszakról Kinga a napokban mesélt nekünk.

Előző cikkek:

(Bokros Bia)