Pumukli: ”A sport mindig az életem része lesz!”

Az MMA küzdősportnak a csallóközi régióban több neves sportolója is van, akik mind hatalmas sikereket értek el. A sokak által Pumukli néven ismert Végh Attila is közéjük tartozik, akit nemrégiben az Oktagon című valóságshow-ban is láthattunk, melyben a versenyzők döntőjébe bejutott a vásárúti Boráros Gábor.

Pumukli: ”A sport mindig az életem része lesz!”

Sokan Pumukli néven ismernek, honnan ez a becenév?

Ezt a becenevet még a kempós korszakomban kaptam. Fiatalon nagy hajam volt és piros pofikám, így aztán elneveztek Pumuklinak. :-)

Hogyan váltál MMA harcossá? Miért éppen ezt a sportot választottad?

A sport már egész kicsi korom óta része volt az életemnek. Ötéves voltam, amikor elkezdtem birkózni, ezt tíz évig folytattam, majd 15 éves koromban kempózásra váltottam. Ehhez a legközelebb álló sport az MMA, így hát úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam ebben is. 2008-ban kezdtem el űzni, s annyira megszerettem, hogy azóta is kitartok mellette.

Milyen versenyeken vettél részt eddig?

Ahogyan elkezdtem kiskoromban sportolni, jöttek a versenyek is. Birkózásban szlovák bajnoki címet nyertem, kempózásban magyar bajnok, világbajnok és Európa-bajnok is lettem. Nagy örömömre az MMA-ban is szép eredményeket sikerült elérnem. Magaménak tudhatom a világbajnoki és az Európa-bajnoki címet is az adott súlycsoportban.

Melyik győzelmedre vagy a legbüszkébb?

A 2012-es MMA világbajnoki övemre. Ezt a világ második legnagyobb MMA szervezetében, a Bellatorban nyertem el, az USA-ban. Hatalmas élmény volt számomra részt venni ezen a versenyen. Úgy gondolom, ez a megmérettetés és győzelem jelenti eddigi pályafutásom csúcsát.

Eddigi pályafutásod során elkerültek a komoly sérülések?

Természetesen nekem is voltak sérüléseim, de ez nem meglepő, hiszen ez a küzdősportok velejárója. Egy alkalommal elég szerencsétlenül kaptam az ütést, eltört a jobb kezem, amit sajnos meg kellett műteni. Ekkor egy ideig értelemszerűen el voltam tiltva a harcolástól, de szerencsére felépültem, s tovább tudtam folytatni a küzdelmet.

Meddig szeretnéd folytatni ezt a sportot?

Addig, amíg jól érzem magam, s az egészségem is engedi.

Vannak terveid az azutáni időszakra?

Mindenképpen ezzel a sportággal szeretnék foglalkozni a jövőben is. Terveim szerint, amikor én magam már nem állhatok a ringben, másokat fogok segíteni, támogatni mint edző. A sporttól nem szeretnék búcsút venni. Ha kicsit más formában is, de jelen lesz az életemben.

Részt vettél az Oktagon nevű műsorban. Milyen szerepben láthattunk ott téged?

Igen, meghívott edzőként vettem részt az Oktagonban. Felkértek, hogy tartsak egy edzést a srácoknak. Szívesen mentem el, hiszen az Oktagon egy nagyszerű verseny. Jó ötletnek tartom, főként azért, mert népszerűsíti ezt a nem mindennapi sportot, s talán a valóságshow által maga az MMA és a harcosok is közelebb kerülhetnek az emberekhez, a kívülállók számára érthetőbbé válik a sport mivolta.

Van személyes kedvenced, akinek szurkolni fogsz a döntőben?

Csakis a Boráros Gabinak! :-)

(SzC)